birgitte gorm hansen, dynamic yoga, big mind, yoga festival, yoga days aarhus, århus

Birgitte Gorm HansenUnderviser lørdag d.7. april kl. 13.30-14.45

Yoga kommer indefra
Din krop er konstant under forandring og har sin egen unikke signatur i bevægelse. Derfor er yoga aldrig en one-size praksis men finder sit udtryk gennem netop den krop du har i dag. På denne klasse lærer vi at bruge den indre sansning af kroppen som kompas i den fysiske praksis. Gennem meditative og ikke-lineære bevægelser arbejder vi med bindevævet og nervesystemet og styrker din evne til at handle på det, du selv kan mærke.

Niveau/level: Alle kan være med / Open for all levels
Sprog/language: Dansk, men engelsk på forspørgsel / Danish, but English on demand


Om Birgitte
Birgitte er psykolog, yogalærer og meditationslærer. Hun har været en aktiv del af det danske yogamiljø siden 1990'erne og begyndte at undervise i 2001. Hun blev en af ??de første seniorlærere i Dynamic Yoga i 2012 og arbejder i dag uafhængigt af nogen yogaskole. Hendes undervisning er sansebaseret, hvilket betyder at hun er mere interesseret i at lære dig at mærke din krop end at mestre den perfekte yogastilling. Hun kombinerer typisk langsomme og non-lineære flows med sensitive ophold i statiske yogastillinger. Hendes undervisning prioriterer det meditative aspekt af både den siddende og den fysiske praksis i yoga. Birgitte har undervist, uddannet og inspireret yogalærere i næsten et årti, og driver i øjeblikket Danmarks eneste yogalæreruddannelse, der specialiserer sig i psykologiske dynamikker omkring lærer-elev relationen.
yogamatha, yoga days aarhus, aarhus, yoga festival, yoga days, yoga festival aarhus

Anette Denise MatelliUnderviser søndag d.8. april kl, 9.30-10.45 i Ganeshas Corner

Tips til bedre kropsholdning og vejrtrækning
– teori og praksis

Har du mon tænkt over, hvordan du sidder, står og går for nylig? Tænkt over, hvordan din kropsholdning er? Måske ikke, men måske mærker du, at din ryg, din nakke og dine skuldre er stive, ømme eller måske gør decideret ondt.

Og hvad med dit åndedræt? Tjekker du jævnligt ind med det? Ved du mon, hvordan du trækker vejret? Får du luften helt ned i maven, eller kommer det ikke længere end til brystkassen?

Som så mange andre har jeg været og kan til tider stadig været plaget af en usund kropsholdning og et overfladisk åndedræt, når jeg er presset på tid, energi og overskud. Derfor ved jeg også, hvor vigtigt det er at være bevidst om og have fokus på lige netop disse ting, da jeg oplever en større balance i mit liv, når jeg ikke døjer med ondt i ryggen og får trukket vejret ordentligt.

Der er mange ting, som kan have indvirkning på både din kropsholdning og din vejrtrækning, her kan blandt andet nævnes stillesiddende arbejde og større udfordringer i dit liv. Disse ting kan sætte sig som aftryk i både krop og sind og have indflydelse på både kropsholdning og åndedræt. Det er nogle af disse aftryk, som vi kigger nærmere på i denne workshop.

Jeg kobler teori med praksis, og jeg vil guide dig igennem forskellige øvelser, som giver dig en dybere forståelse og oplevelse af din kropsholdning og din vejrtrækning, som den er lige nu. Dertil vil jeg også præsentere dig for forskellige yogaøvelser, som sætter fokus på den gode kropsholdning og det sunde åndedræt. Du vil derfor gå hjem med tips og gode råd til, hvad du kan gøre for at ændre status quo.

Om Anette
Yoga giver mig noget, som andre træningsformer ikke gør. Ro! Det gik op for mig på en jordomrejse i 2013, hvor et yogaretreat i Malaysia og en måned med daglige yogatimer på Bali for alvor åbnede mine øjne for yogaen. Jeg oplevede, hvordan min krop blev stærkere dag for dag, og at der på en blid måde blev åbnet op for en personlig udvikling. Jeg følte, at yoga var noget, jeg bare måtte arbejde videre med og dele med andre.

I 2016 afsluttede jeg en 1,5-årig yogauddannelse i klassisk hatha yoga, og min partner, Claes, og jeg startede vores lille yogastudie, yoga matha, i Funder lidt uden for Silkeborg. Her udbyder vi daglige yogatimer, workshops, yogaretreats og yogarejser, og vi nyder at kunne inspirere andre og sprede yogaens budskab og glæde.

Du kan også møde Anette og Yoga Matha i Basaren til Yoga Days

Marie Haulrik, Balayoga, Bala, yoga days, yoga festival, yoga festival aarhus, yoga days aarhus, Århus

Marie HaulrikUnderviser lørdag d.7. april kl 15.30-16.45 i Lotus Lounge

Restorativ Yoga - tid til ro

Min restorative klasse på dette års Yoga Days Festival, er en absolut præstationsfri pause lige midt i dit garanterede impulsfyldte liv, som hver dag bombarderer dig med muligheder og valg. På klassen lukker vi impulserne ude og byder i stedet fred og ro velkommen. Du kan forvente at blive guidet igennem en lang sekvens af de klassiske restorative stillinger, der netop stilner dit sind og tillader overgivelse, ro, hvile og restitution at ske. Du skal blot komme som du er og alle er velkommen ligegyldig erfaring med yoga. Medbring blot en lyst til at undersøge og opleve effekten af denne blide yogaform. Jeg stiller de props til rådighed vi skal brug, du skal dog selv medbringe en yogamåtte, et varmt tæppe og iklæde dig noget behageligt tøj.

Niveau/level: Alle kan være med / open for all levels
Sprog/language: Dansk, men engelsk på forspørgsel / Danish, but English on demand

Om Marie

Jeg er stresscoach og medejer af bala yoga studio. Jeg har undervist restorativ yoga siden 2015 og det er i dag den yogaform jeg både praktiserer og underviser mest. Udover at undervise restorativ yoga som hold, lukkede forløb og som enesession, anvender jeg også den restorative yoga i mit daglige arbejde som stresscoach. Bevægelserne i og effekten fra den restorative yoga er den mest venlige og blide metode der findes, når et menneske med alvorlige stresssymptomer, skal have hjælp til at komme fra hoved og ned i kroppen, hvor helingen, balanceringen og genskabelsen af sit rigtige jeg sker.Dion Kølby, yoga for mænd, mandeyoga, zen hotyoga, yoga days, yoga days aarhus, yoga festival, yoga festival aarhus

Dion KølbyUnderviser søndag d.8. april kl. 12.30-13.45 i Lotus Lounge

Yoga for Mænd


Hvorfor gå til yoga og hvordan får man “almindelige” mænd til yoga.....
Dette var mit udgangspunkt for at lave yoga for mænd i Silkeborg.

Navnet er Dion Kølby og jeg har praktiseret yoga on and off i ca 5 år og med en hatha grunduddannelse taget hos Lene Borresen i 2016 var “off” ikke mere en mulighed. Yoga’en havde slået rødder i min krop og sind, og jeg syntes, at det var en klar fejl, at andre mænd ikke fik eller får den glæde, som yoga giver mig. Så med en tilgangsvinkel der hed yoga behøver ikke være “orange” eller kun noget for smidige mænd eller kvinder men for alle, ville jeg sætte et hold op kun for mænd uden krav og med muligheden for at mærke den krop, som mange ikke mærker til hverdag og med et “yoga omklædningsrum”, som mange savner fra eks’vis fodbold osv.

Og når vi er på måtten, så er vi lige så dedikerede som på alle andre klasser, men når der eks’vis er vandpause (skal siges at klassen normalt foregår i 37g) er der en mere løs stemning og gerne med et grin, og når klassen igen bliver “kaldt til samling” i bjergets stilling, er der 100% focus, og det der især kendetegner disse klasser er fokus og grin.

Min måde at undervise på er min egen, og jeg underviser meget intuitivt og med en åben tilgang til yoga. Dvs. at der nogle gange sker ting som på ingen måde er planlagt, for hvad er det værste der kan ske, ja netop et grin er det værste, og det er ikke så slemt tænker jeg...
Så denne klasse kan beskrives som klassen “kom og se hvad der sker”, specielt hvis du ikke har prøvet yoga før og ikke ved hvad det der yoga er, så kom glad for alle kan være med, og jeg lover vi kommer til at grine, lave balanceøvelser, arbejde med styrke, og måske også svede bare lidt..
Håber vi ses måske kommende yoga warriorfodbold, håndbold osv.

Niveau/level: Alle kan være med / open for all levels
Sprog/language: Dansk / Danish

Om Dion
Jeg er som yogalærer og underviser inspireret af mine erfaringer i livet som både musiker, fodboldspiller og menneske.
Jeg sætter stor pris på det intuitive i undervisningen og muligheden for at udforske det bagvedliggende i yoga sekvensen.
mette maj krag, traditionel tantra yoga, tantra, shri kali danmark, yoga festival, yoga days, aarhus, århus

Mette Maj KragUnderviser søndag d. 8. april kl 17.00-18.15 i Lotus Lounge

Traditionel Tantra Yoga

Meditation i bevægelse Traditionel tantra yoga er meditation i bevægelse. Yoga som lærer hele kroppen at meditere. Du bliver med lukkede øjne guidet gennem asanas (yogastillinger) og pranayama (åndedrætsøvelser) ind i en dyb afslappende og meditativ tilstand. Det er fuldstændig afslapning i en grad, der bringer dig til dit nulpunkt. Et punkt hvor du ikke længere ledes af dine sanser, og som giver dig et glimt af din sande natur.
I modsætning til mange andre yogaformer, hvor der lægges vægt på hvilke muskler der arbejder, og hvor det strækker, fokuserer Traditionel Tantra Yoga, på den del af kroppen der slapper af. Jo mere du slapper af, jo mere tillader du hele dit system at balancere sig – og jo mere stærk og smidig bliver du også. Når du slapper af og giver slip på idéen om at skulle præstere, kan du begynde at udtrykke dig fra dit autentiske ubegrænsede jeg. Også i alle de af dagens timer hvor du ikke er på yogamåtten.
Der findes ikke nogen kvantitative mål i Tantra Yoga. Kun kvalitet betyder noget. Du fornemmer dig vej ind i asanas og skal aldrig tvinge din krop til noget den ikke er klar til. Hvis der er en asana der gør ondt eller føles ubehagelig, så er du altid velkommen til at lægge dig ned på ryggen og slappe af. Og der er ikke nogen “rigtig” eller “forkert” måde at lave yogastillingerne på. Ingen konkurrence. Vi er alle sammen forskellige (også fra dag til dag), og så længe du bare slapper af og følger din intuitive kropsfornemmelse, gør du det helt rigtigt. Det er en unik praksis, der er tilgængelig for alle uanset niveau af yoga-erfaring. Mange associerer ordet Tantra med seksualitet, men Tantra Yoga er meget mere end det, og min yoga-undervisning handler ikke om seksualitet.


Niveau/level: Alle kan være med / open for all levels
Sprog/language: Dansk, men engelsk på forspørgsel / Danish, but English on demand

Om Mette Maj

Tekst er på vej

tanja sofie, ashtanga yoga, ashtanga vinyasa, heart of yoga, yoga days, festival yoga festival, yoga days aarhus, århus

Tanja Sofie
Underviser søndag d.8. april kl 10.30-11.45 i OM Room

Ashtanga Yoga Begyndere


Alle kan være med! Har du ikke prøvet ashtanga yoga før eller har du god erfaring med ashtanga yoga? Så kan du være med på holdet.

Du starter med at lære Ujjayi åndedrættet og låsene, som er det aller vigtigste i Ashtanga Yoga. Så lærer du Solhilsen A og B, du bliver undervist i hvordan de kan gøres lettere så der tages hensyn til dig med mindre styrke/smidighed og hvordan de laves helt klassisk hvis du er mere øvet.

Du får en smagsprøve på de fleste af stillingerne i Ashtanga yogaens første serie. Første serie kaldes også Yoga Chikitsa og oversættes til yoga terapi, fordi den arbejder med foroverbøjninger, hofteåbning og drejninger. Så Første serie arbejder med de bevægelser vi udfører mest af i vores hverdag, men som vi også kan have svært ved at få ordentlig bevægelighed i, da vi ikke udfører dem særlig grundigt.


Niveau/level: Begyndere og letøvet / open for beginners and above
Sprog/language: Dansk, men engelsk på forspørgsel / Danish, but English on demand


Om Tanja Sofie
Uddannet fysioterapeut
Level 2 Ashtanga Yoga Teacher

I min nuværende yoga shala HEART OF YOGA (nyt navn, officielt navneskift 1. april) har vi ugentligt mere end 20 hold, hvoraf cirka halvdelen er Ashtanga Yoga for begyndere, let øvede og øvede…

Min tilgang til yoga er pragmatisk (og alt andet end dogmatisk).

Jeg har trænet yoga siden 1994. I 1995 fandt jeg dog den yogaform, som lige siden har været mit hjerte nærmest, nemlig Ashtanga Yoga. Jeg har taget 3 længerevarende yogauddannelser og har siden 2009 været level 2 autoriseret Ashtanga Yoga Teacher.

Jeg har ernæret mig som yogalærer på fuld tid det meste af mit voksenliv, og jeg den første, der underviste Ashtanga Yoga i Århus (2001) og 2 år senere (2003) var jeg medstifter og yogafaglig primus motor bag Ashtanga Yoga Shala i Nørre Allé.

Jeg startede en ny yogaskole (min helt egen) i 2014, som i december 2015 flyttede fra centrum til Århus V, hvor den støt og roligt er vokset til det nuværende niveau med over 150 medlemmer.

Ud over skolen, har jeg min egen yogauddannelse, som jeg egenhændigt startede i 2011, og siden da har jeg uddannet over 100 yogalærere. Jeg har den glæde at have haft ganske mange af de yogalærere, som underviser i Århus i dag igennem hænderne på min uddannelse eller vejledt/oplært dem i min Shala.

I 2016 afsluttede jeg en uddannelse som Fysioterapeut, som jeg primært tog for bedre at kunne vejlede mine yogaelever om kroppens fysiologi.

Hjemmeside: http://tanjasofie.dk

Maia Jensen, yoga somatics, somatics, yin og somatics, yoga collective, yoga days, yoga festival, aarhus

Maia Abildskov JensenUnderviser lørdag d. 7. april kl. 15.00-16.15 i OM Room

Yin & somatics

Slap af og giv slip med bløde bevægelser og lange stræk.
Vi kombinerer det bedste fra yin og somatics og arbejder med at frigøre spændinger og få kroppen til at slappe af. Både yin og somatics er nærende for krop og sind. Begge handler om overgivelse og om, at vi opnår en dybere kropslig bevidsthed, når vi anstrenger os mindre og giver slip på præstation.
Somatics: Vi arbejder med kroppens bevægelighed på en bevidst og struktureret måde gennem små bevægelser. Det gør, at vi kan slippe spændinger, blive mere bevidste om, hvad vores krop fortæller os, og vi får mere velvære og bevægelighed i kroppen.
Yin: vi er i lækre stillinger mellem 3 og 5 minutter, hvor vi inviterer musklerne til at slappe af, så vi kan få fat på bindevævet og på en sikker måde stimulere, strække og styrke det. Yin yoga er en stille praksis.
Klassen er for alle niveauer, også dig der aldrig har prøvet yoga før.


Niveau/level: Alle kan være med / open for all levels
Sprog/language: Dansk, men engelsk på forspørgsel / Danish, but English on demand

Om Maia:
Maia er medejer af yogastudiet Yoga Collective i Aarhus. Hun er bl.a. uddannet hatha yogalærer (600+ timer), yin yogalærer og Somatic Exercise Coach.
Det er den kropslige oplevelse, bevidstgørelsen og sansningen, der er i fokus i Maias undervisning. Relationen til jorden og tyngdekraften er også central for Maia, fordi jordforbindelse er væsentlig for, at vi kan mærke os selv og øge vores kropsbevidsthed og fortrolighed med kroppen.
Maia er lidt af en anatominørd, og hun synes, at kroppen er forunderlig, magisk og kompleks. Derfor arbejder Maia med, hvordan vi kan opleve kroppen fra forskellige kropslige perspektiver gennem yoga.Santhi yoga, Govind, yoga days, yoga festival, aarhus

Govind RadhakrishnanUnderviser lørdag d. 7. april kl 15.45 i Ganeshas Corner

How to increase life quality - Simple techniques for a busy life

Happiness and contentment is something that we all desperately seek in our lives. But do we search for it in the right places?

In this workshop Govind will unfold the ancient, traditional approach to happiness and contentment where quality of life is not searched for in the material world, but within our spiritual world. It is here we find the ultimate and true happiness and contentment that can’t be shaken by any outer circumstance. This is not a physical class, but Govind will teach some simple techniques that can be applied to calm your thoughts and keep yourself well grounded.

The lecture and techniques will be based on yogic science, ayurveda, and astrology.


Niveau/level: Alle kan være med / open for all levels
Sprog/language: Engelsk / English


About Govind:

Govind Radhakrishnan is an Indian yoga master who taught spiritual yoga and meditation in India and Europe since his spiritual awakening as a teenager. He is known for his compassionate way of sharing spiritual knowledge from the ancient Indian path of yoga. In 2007 he started Santhi Yoga in Denmark with his Danish life partner and since 2009 they have been conducting spiritual retreats in Europe and India. A focus in Govind’s and Santhi Yoga’s teaching is the individual approach since each person is unique and therefore spiritual guidance must be based on individual approach.
Carmen Manea, mindfulness, yoga days, yoga festival, aarhus

Carmen ManeaUnderviser søndag d.8. april kl 14.45-15.45 i Ganeshas Corner

Mindfulness and meditation

As John Kabat-Zinn was saying “mindfulness is the awareness that arises from paying attention, on purpose, in the present moment, non-judgmentally, as if your life depended on it.”
Usually, our mind is all over the place, lost in constant thinking, regrets of the past or worries about the future. What we often miss is living the present moment, here and now. Mindfulness helps us to notice these patterns, these thoughts, and the emotions associated to them, and enables us to come back to the present moment.
Mindfulness is not a specific method that we apply when we have a problem. Mindfulness is a way of living: being embodied, in balance, present, aware and focused. Mindfulness brings together in our awareness the mind, body and heart, the relation between them, and between the inner and outer world.
Through mindfulness practice, we learn to have another perspective on our thoughts, fears, aspirations, challenges, and our own mind and body. Mindfulness is not a miraculous cure for everything. Mindfulness however teaches us how to navigate through the challenging moments and how to live more vividly the happy moments.
During our mindfulness and meditation class we will have a look at what mindfulness is, we will practice mindfulness meditation, and we will reflect on how to bring mindfulness practice more in our daily life.

Niveau/level: Alle kan være med / open for all levels
Sprog/language: Engelsk / English

About Carmen
Carmen is a mindfulness teacher and coach. She is trained as a mindfulness teacher in Mindfulness Based Stress Reduction by Center for Mindfulness in Medicine, Health Care, and Society from University of Massachusetts Medical School, and as a Co-Active Coach by Coaching Training Institute from USA.
Studying, working and living in different parts of the world, being sometimes away from the family and life-long friends, needing to adapt fast to new situations and to face different challenges, Carmen understood that there was no better place and time to be happy and enjoy life than here and now. After many years of self-discovery, inquiries, paying attention and being aware of the connection between mind and body, life events and emotions, she realized that life is an adventure that can be lived fully if approached in a mindful way. She started to practice yoga and meditation in 2007, and she is teaching since 2015.
More about Carmen and her work you can find here:


akro yoga, akro, akrobatik, yoga festival, yoga days, aarhus

Ninna Louise LauritsenUnderviser lørdag d. 7. april kl. 18.00-19.15 i OM Room


Akroyoga for begyndere

Kom og leg!
I denne workshop vil du blive introduceret til grundstenene i akroyoga: tillid, tryghed og centrering.
Akroyoga er en blanding af akrobatik og yoga, og denne begynderworkshop kan betegnes som en udvidet partneryogaworkshop. Du skal altså hverken være akrobat eller yogi for at deltage, men have lyst til at udfordre din balance, styrke og evne til at finde dit eget center, alt sammen igennem leg med de andre deltagere.
Først opvarmer vi kroppen, og derefter opvarmer vi sindet, så vi nænsomt lærer at overgive vægten af vores krop til et andet menneske. Når vi så er klar, bevæger vi os ind i nogle klassiske akroyoga konstellationer. Vi slutter af med at lande, grounde og sige kærligt tak til vores samarbejdspartnere.
Akroyoga er både sjovt og lærerigt, og for mig én af de smukkeste, mest håndgribelige måder at kultivere tillid til sig selv og sine medmennesker på - men en lille advarsel bør følge: der er en overhængende fare for at du bliver fuldstændig bidt af det.
Alle er meget velkomne

Niveau/level: Alle kan være med / open for all levels
Sprog/language: Dansk, men engelsk på forspørgsel / Danish, but English on demand

Om Ninna:
Jeg er uddannet hos Hamsa Yoga Studio 2017 og underviser til daglig i Yoga Collective. Min undervisning udspringer af et stærkt teknisk fundament og er intuitivt guidet med stort fokus på den enkeltes oplevelse og et roligt, afslappet tempo.
Jeg kommer fra dansens verden med en dyb, intuitiv nysgerrighed på kroppens muligheder, og det er denne nysgerrighed, som jeg håber at dele med jer på min workshop i akroyoga for begyndere.
Når jeg ikke underviser i yoga arbejder jeg på mit speciale i kognitiv semiotik og psykologi på Århus Universitet – her udfører jeg et forskningsprojekt der undersøger effekten af meditation på forskellige kognitive funktioner.
Jeg glæder mig til at lege med jer!

sofieb, sofieb, sofieb.dk, yoga days, yoga festival aarhus

Ann Sofie BækgaardUnderviser Søndag d.8. april kl.13.30-14.45 i OM Room

Feminine Yoga
I denne klasse udforsker vi de bløde, feminine bevægelser gennem flydende og meditative yoga-stillinger. Med flow og bevægelse finder vi stilheden i krop og hoved og lander til sidst blødt og lækkert på måtten.
Det er en fordel at have prøvet yoga før.

Niveau/level: Letøvet - øvet / lower intermediate and intermediate
Sprog/language: Dansk, men engelsk på forspørgsel / Danish, but English on demand

Om Ann Sofie Bækgaard:
Yogi & mom-preneur!
...Forelsket i kvindekroppen, den naturlige og frie bevægelse og fan af bare tæer.

Med cand.mag. i baglommen
Var en stressygemelding kommen…
Det frie liv var som Amen!
Og det var dejligt som bare fanden!

Coach, personlig træner og yogalærer!
Master trainer, konceptudvikler og forfatter.
Ejer og founder af Sofieb med nyvunde mor-patter.
Well, Yogi & Mom-preneur passer atter <3

Julie Mariel, meditation, yoga days, yoga festival, aarhus

Julie MarielUnderviser Søndag d. 8. april kl. 13.30-14.30 i Ganeshas Corner


Healingsmeditation: Hjertets og sjælens udfoldelse i dig
Denne meditation tager dig på en indre rejse, der viser dig vej til at udfolde dit hjerte og din sjælsenergi endnu mere i dig her og nu. Du modtager healing hele vejen gennem meditationen, som understøtter meditationens formål ved at heale dit hjerte og integrere din sjælsbevidsthed endnu mere i dig. Du kan deltage i meditationen uanset om du har erfaring med meditation eller ej.

Julie Mariel kanaliserer meditationen undervejs, hvor du bliver guidet på en behagelig indre rejse, imens energien og dine guider og engle arbejder på at støtte din proces i at få healet og åbnet dit hjerte mere mens din sjæl får lov at få mere fat. Det hjælper dig imod en større ro og glæde i hverdagen efterfølgende, hvor du bedre kan mærke din sjæls stemme. Arbejdet foregår i et shamanistisk healingsfelt, som er en fællesenergi, Julie Mariel holder om deltagerne, som sikrer at alle får det, de skal, og som gør, at vi deler kompetencer konstruktivt. Det vil sige, at det bliver lidt nemmere for dig at se og fornemme ting i din meditation, når der er andre med i feltet, som er gode til det.
Velkommen til en fredelig og kærlig rejse, der lader dig opleve mere af alt det magiske, du rummer i dit indre.
Det er vigtigt, at være med fra start til slut til denne meditation for at få hele healingen med.


Niveau/level: Alle kan være med / open for all levels
Sprog/language: Dansk, men engelsk på forspørgsel / Danish, but English on demand

Om Julie Mariel:
Julie Mariel støtter mennesker i deres personlige udviklingsprocesser og hjælper dem med at slippe traumer og uønskede mønstre samt at få en større sjælskontakt og et mere åbent og helet hjerte. Det gør hun gennem terapi og meditationer, hvor hun arbejder under guidning af åndelige guider og engle.
Hun er uddannet antropolog fra Aarhus Universitet med speciale i shamanisme. Indehaver af firmaet Julie Mariel, hvor hun tilbyder healing, hypnoterapi og guidede healingsmeditationer. Underviser på Sjæle Lysets uddannelse i healing. Uddannet Reikihealer, hypnotisør og hypnoterapeut, og healer med en række healingsformer inden for Ny Tids Shamanisme.


kristen lange, transcendental meditation, yoga days, yoga festival, aarhus

Kristin LangeUnderviser søndag d.8. april kl. 12.15-13.15 i Ganeshas Corner

Foredrag: Yoga, Veda og bevidsthed


Yoga bliver stadig mere populært og utroligt mange mennesker i Danmark og andre vestlige lande har en eller anden grad af berøring med en form for yoga. Der opstår hele tiden nye yoga-retninger af varierende intensitet og fokus, så udbuddet er enormt og der er noget for enhver smag og for ethvert temperament.
Den generelle forståelse i Vesten er at yoga primært handler om fysiske øvelser eller stillinger. Men yoga er meget mere end det og pranayama (åndedrætsøvelser) og meditation er også yoga.
Ordet ”yoga” betyder enhed eller forening. Men hvad ligger der i det? Hvad er yoga dybest set? Hvad kan yoga gøre for os og hvilken virkelighedsforståelse ligger til grund for yogaen?
Det er noget af det som jeg vil prøve at belyse. Vi skal også kigge lidt nærmere på yogaens oprindelse i Indiens vediske tradition, hvad den vediske litteratur har at sige om yoga og den menneskelige bevidsthed og hvad det vil sige at transcendere.


Niveau/level: Alle kan være med / Open for all levels
Sprog/language: Dansk, men engelsk på forspørgsel / Danish, but English on demand

OmKristin Lange:
Jeg er certificeret lærer i Transcendental Meditation (TM) og også cand.mag. i spansk og engelsk. Jeg interesserer mig desuden levende for religions- og oldtidshistorie.
Som 15-årig begyndte jeg at gå til yoga og eksperimentere med forskellige meditationer som jeg læste om i bøger og blade. Da jeg som 17-årig lærte Transcendental Meditation, havde jeg fundet det jeg søgte. I regi af den danske og den internationale TM-bevægelse tog jeg en lang række kurser, lærte avancerede teknikker og tilbragte 7 år på et internationalt program med fokus på uddybning af meditationserfaringen.
I mit arbejdsliv har jeg vekslet mellem at undervise forskellige målgrupper i engelsk, spansk og i dansk som andetsprog, og at undervise i TM og at arbejde på at fremme brugen af meditation i offentligt regi, som fængsler og skoler og for lidelser som ADHD og PTSD. I 2014 tilbragte jeg 3 måneder i Ecuador, hvor jeg var med til at undervise elever på 3 skoler i Transcendental Meditation, som led i et forsøgsprojekt under deres undervisningsministerium. Formålet var at se om TM kunne hjælpe skoleelever til bedre indlæring, mere ro og bedre relationer mellem eleverne.

living fully, louise krægpøth, yoga nidra, klangmeditation, klangskåle, yoga festival, yoga days, aarhus

Louise Krægpøth
Underviser lørdag kl. 11-12.15 i Lotus Lounge og lørdag kl. 9.30 og 14.30 i Ganeshas Corner


Blidt flow & yoga nidra

lørdag kl. 11-12.15 i Lotus Lounge
Louise underviser en blid flow & Yoga Nidra klasse lørdag formiddag, hvor vi starter med lidt blid bevægelse op gennem kroppen for at vække bevidstheden om hele kroppen. Den bevidsthed, som vi efterfølgende lader bevæge sig rundt i kroppen mens vi ligger stille og guides ind i os selv og vores kroppe. Her afspændes i hver eneste muskel, mens vi forbereder sindet på dyb søvn.
Du skal ikke andet end blot være, lytte og lade din bevidsthed bevæge sig, der er ingen perfekte stillinger du skal opnå, ingen du skal imponere, ingen du skal stille tilfreds. Du skal blot være tilstede i dig selv og med dig selv.

Niveau/level: Alle kan være med / Open for all levels
Sprog/language: Dansk, men engelsk på forspørgsel / Danish, but English on demand

Klangmeditation
lørdag kl. 9.30 og 14.30 i Ganeshas Corner
Lørdag morgen og eftermiddag guider Louise en klangmeditation, som foregår ved hjælp af ‘tibetanske healing skåle’ også kaldet ‘klangskåle’.
Bliv frit svævende i dig selv til meditative toner og blide vibrationer.
Klangskålenes dybdegående toner kan give følelsen af at synke ind i behagelig tilstand af blot at være, et sted hvor du kan opleve at der bliver ro og klarhed i hovedet – at det føles afstressende og beroligende.
Du bliver guidet ind i dig selv, bliver inviteret til at følge skålenes toner og hvile ind i deres vibrationer og lige så stille lade dig selv svæve, blidt og roligt.

I mere end 3000 år har klangskåle været brugt som behandlingsform. Skålene og behandlingsformen stammer fra det gamle Tibet og Nepal.
Læs mere om klangskålene og deres virkning.

Niveau/level: Alle kan være med / Open for all levels
Sprog/language: Dansk, men engelsk på forspørgsel/Danish, but English on demand

Om Louise:
Louise Krægpøth er RYT200 certificeret yogalærer uddannet fra bl.a. Hamsa Yogastudio I København, Practices of Leadership and Empowerment v/Tara Judelle & Leila Sadeghee i London, The Yoga Nidra Network v/Uma Dinsmore-Tuli og Nirlipta Tuli og Somatic awareness Institute v/Ateeka.
Louise er i konstant fordybelse og videreuddannelse og har bl.a. taget kortere kurser og uddannelser i terapeutik, thai yoga massage, gravide yoga. Derudover er hun klangmassør fra Klanguniverset I Århus og tager også her på fortsatte workshops og kurser.

Louise arbejder med yoga & klang ud fra en overbevisning om, at disse smukke gamle livsfilosofier kan tilpasses og give mening i et moderne skandinavisk liv og kan være en hjælp til at leve livet fuldt ud.
’Jeg elsker selv at mærke den forandring både klangskålene og min yogapraksis skaber i mig og i mit liv og jeg elsker at se den forandring, der sker i andre både gennem yogaen og klangskålenes kraftfulde toner og vibrationer.’
Læs mere om Louise
Mediyoga, hormon yoga, levyoga.nu, yoga days aarhus,

Charlotte HolmUnderviser lørdag d.7. april kl. 12.30-13.45 i Lotus Lounge


Mediyoga for hormonbalance med fokus på leverens udrensende effekt samt styrkelse af binyrerne

Kom og giv krop og sind et udrensende boost, styrk og balancer dit immunforsvar og hormonbalance.

Mediyoga er en terapeutisk yogaform udviklet af det svenske sundhedssystem. Mediyoga bygger på kundaliniyoga, traditionel kinesisk medicin, chakralæren samt den vestlige sundhedsforståelse.
Med vejrtrækningen som den røde tråd arbejder vi med både udrensende, styrkende og beroligende øvelser. Mantrasang og meditation indgår som en naturlig del.

Det vil være en fordel at vente med at spise frokost til efter klassen da de udrensende øvelser udføres bedst på forholdsvis tom mave.

Niveau/level: Alle kan være med / Open for all levels
Sprog/language: Dansk / Danish


Om Charlotte Holm:
For mig er yoga min livsnerve og livslæremester.
Jeg mødte yogaen for 22 år siden på en længere rejse i Asien. Med yogaen begyndte jeg at møde mig selv samt tilliden til at bevæge mig med livets glæder og udfordringer.
Efter en alvorlig sygdomsperiode i 2009, hvor yogaen hjalp mig igennem en healings proces, som lægerne ellers havde givet op på, stod det klart for mig, at jeg skulle ændre mit arbejdsliv og begynde at undervise i yoga. Efter et par år med hatha yoga hørte jeg om, at de i Sverige havde udviklet en terapeutisk yogaform, som var anerkendt indenfor det traditionelle sundhedsvæsen. Med en baggrund i sygeplejen og en tro på kroppen og psykens selvhealende effekt var det et naturligt valg for mig at uddanne mig indenfor denne retning.
Jeg er indehaver af “Levyoga - Terapeutisk Yoga Aarhus”, hvor jeg både har daglige hold samt individuelle klienter i Yogaterapi - herunder Hormonyoga terapi - bla med henvisning fra Aarhus kommunes Resourceforløb enhed.
Du kan finde yoga videoer med mig på online yogasitet Yogastream.dk

Se mere

elena sørensen, soul cync meditation, yoga days, yoga festival, aarhus

Elena SørensenUnderviser søndag d.8. april kl. 11.00-12.00 i Ganeshas Corner


Soul Sinc Meditation

Jeg inviterer dig til at åbne for livets magi og deltage i Soul Sync Meditation
Hvor vi går ind i dit sjælerum, hjerterum som vil vække din bevidsthed
Du vil tiltrække overflod, du vil finde, skabe varig kærlighed og erobre dine udfordringer

En smuk tilstand af at væren

Niveau/level: Alle kan være med / Open for all levels
Sprog/language: Dansk, men engelsk på forspørgsel / Danish, but English on demand


Om Elena Sørensen:
Jeg har studeret ballet og dans, for 26 år siden tog jeg mine første Yoga timer, jeg er nysgerrig af natur og elsker at søge ny viden og fordybelse.
Jeg er uddannet Yolates lærer, hos Living Yolates, Meditation & Mindfulness hos Lotus Academy og har en overbygning i åndedræt - Breatheology.
Yoga har tilført mit liv meget nydelse, nærvær og styrke. Gennem meditation har jeg en oplevelse at kunne leve mit liv fuld og helt, mens jeg forbliver mig selv.
Fælles for dem er der fokus på at integrere åndedrættet så bevægelserne starter netop derfra.
Jeg underviser hos Infitness og LMS.

For mig er Yoga & Meditation ubetinget kærlighedMande yoga, yoga for mænd, yoga days, aarhus, yoga festival, yoga festival aarhus

Jimmy SchmidtUnderviser lørdag d.7. april kl. 17.00-18.00 i Lotus Lounge

Mande-Yoga for begyndere
Hey MAND… Hvorfor dyrker du ikke yoga? Er det fordi, at du er stiv som et bræt? Er det fordi, at yoga ikke er for rigtige mænd? Eller er du måske bange for at blive til grin over for dine venner, eller ligne en klovn til din første yogatime blandt alle de smidige kvinder?

Fordomme, frygt og overbevisninger er det der tit afholder os for, at prøve noget nyt. Denne intro-time er for dig, som er mand, som er mere nysgerrig end bange, og som måske endda befinder sig i en søgen efter ”noget mere” i livet.

I denne time vil jeg introducere dig til yogaens verden. Jeg vil bruge min egen historie og erfaringer som udgangspunkt, og herigennem fortælle hvad jeg oplever yoga er og kan. Vi vil sammen bevæge os igennem mange af de kendte yogastillinger, som ikke bare gør dig stærkere og mere smidig, men hvis formål er at stilne sindet, -hvad det så end betyder??

Niveau/level: Alle kan være med / open for all levels
Sprog/language: Dansk/Danish

Om Jimmi
Mit navn er Jimmi, jeg er 42 år, og for nyligt flyttede jeg fra København til Århus. Min egen søgen efter ”noget mere” var det som for alvor bragte mig ind i yogaens verden. Yoga har i den grad været med til at ændre min hverdag og mit liv. Ikke alene er min krop blevet stærkere og mere smidig, gamle skader fra mange års skateboarding er enten væk, eller er nu til at leve med. Dette i sig selv, er fantastisk. Men yogaen har lært mig så meget mere… I dag er mit liv blevet lettere at leve. Jeg har lært at være ærlig over for mig selv, jeg har lært at ”mærke ” efter.

Med denne intro-time er det mit ønske, at du får en idé om hvorfor yoga er så populært, og ikke mindst at du får mulighed for at erfare, hvorvidt det også er noget for dig.

Klassen vil som udgangspunkt henvende sig til nybegyndere, men har du allerede duftet en smule til yoga, så er du også meget velkommen.

Det kræver ingen forudsætninger at deltage. Iklæd dig løstsiddende tøj, medbring et åbent sind, og vær forberedt på, at du med stor sandsynlighed er på vej ind i yogaens verden.


Jeg er super spændt, og jeg vil glæde mig til at møde dig til Yoga Days. -Og hvem ved, måske starter et nyt kapitel for dig netop der.


Bettina Carlsen, yogaspiren, yoga days aarhus, yoga festival aarhus, yogaspiren.dk

Bettina CarlsenUnderviser søndag d.8. april kl. 14.00-15.00 i Lotus Lounge

Restorativ Yoga – Din Pause
Den Restorative Yoga også kaldet Genopbyggende Yoga, er en rolig og passiv Yogaform – tilegnet alle som vil give sig selv en velfortjent pause. I en aktiv hverdag og et liv med mange stimuli omkring os, finder mange af os ikke nok hvile og ro. Følgerne heraf er, at vores nervesystem kommer i ubalance. Dette kan påvirke vores humør, immunforsvar, fordøjelsen, bindevævet og skabe muskelspændinger.
I den Restorative Yoga tilstræber vi at skabe balance i nervesystemet – søger ikke efter styrke eller stræk – men afspænding af krop og sind. Kroppen får lov at hvile - dette skaber de bedste betingelser for at din krop kan heale sig selv.
I denne session vil jeg fortælle lidt om den Restorative Yoga og dens egenskaber. Jeg vil guide dig gennem små blide flows, enkel meditaiton, Pranayama og Restorative Yogastillinger, som hjælper til at skabe plads til at lytte til egen krop.
Vi bruger ofte udstyr til at støtte op i Restorative stillinger – denne session vil være uden udstyr, udover et tæppe – helt enkelt som alle kan deltage og finde hvile i.

Niveau/level: Alle kan være med / open for all levels
Sprog/language: Dansk / Danish

Om Bettina:
Yoga har været en trofast og vigtig del af min hverdag igennem 18 år – det er mit redskab til at finde ro – stabilitet - balance - overskud og overblik i mit liv som foregår udenfor yogamåtten. Jeg er meget ydmyg og taknemmelig for at have fundet yogaen, og som Yogalærer glæder jeg mig rigtig meget over, at kunne tilbyde og guide folk i dette lettilgængelige og håndgribelige redskab til at blive ”Herre i eget Hus”.
Jeg er certificeret Yogalærer indenfor Klassisk Hatha Yoga – Yin Yoga og Restorativ Yoga.
Jeg underviser i disse yoga stile – på faste hold og workshops i mit eget Yogastudie ”Yogaspiren” på landet i Vestjylland.

Malene Kjærsgaard Jensen, yoga days aarhus, yoga festival,

Malene Kjærsgaard JensenUnderviser lørdag d.7 april kl. 16.30-17.45 i OM Room

Gå på opdagelse i dig selv med hatha yoga
En af de smukkeste ting ved yoga er i min optik at den giver os mulighed for at vi lærer os selv at kende.
Muligheden for at gå på opdagelse i os selv både fysisk og mentalt.
Opdage hvilke uhensigtsmæssige vaner kroppen har tillært sig gennem livet, hvor der sidder spændinger som blokerer for fri og harmonisk bevægelse osv. Og ikke mindst blive konfronteret med vores handlemønstre, vores indre dialog og vores tilgang og opfattelse til/af os selv.
På denne workshop er fokus derfor netop at gå på opdagelse.
At gå indad; åbent, nysgerrigt, uden dom og møde os selv med alt hvad vi er.
Det bliver en dynamisk hatha klasse, hvor fokus ligeledes er på styrke, smidighed og balance. Pulsen kommer lidt op og der kommer sved på panden. En lejlighed til at iagttage vores mønstre og reaktioner på udfordringer.
Workshoppen indledes med pranayama og afsluttes med en grundig guidet afspænding.

Niveau/level: Alle kan være med / open for all levels
Sprog/language: Dansk / Danish


Om Malene:

Jeg har flere års erfaring med personlig udvikling, yoga og meditation. Yoga og meditation er og har været uvurderlige redskaber i min egen udvikling hen imod at rumme mig selv, med alt hvad jeg indeholder.
I min undervisning lægger jeg vægt på at give mine elever plads og rum til at være dem selv og finde deres eget potentiale.
Jeg underviser alignment baseret hatha yoga, som både gør yogaen sikker, meditativ og giver mulighed for virkelig at mærke hver enkelt stillings effekt både i kroppen og i sindet. Desuden bliver yogaen derved også velegnet til både nybegyndere såvel som øvede yogier. Mine elever beskriver min yogaundervisning som: Nærværende, autentisk, omsorgsfuld, tryg, humoristisk, varm og afslappet.
Jeg underviser til daglig i Doyoga i København og holder jævnligt både workshops og retreats.

Kristian Danielsen, Kristians yoga, Yoga Days Aarhus, Yoga festival

Kristian DanielsenUnderviser lørdag d.7. april kl.12.00-13.15 i OM Room

Terapeutisk yoga

I har sikkert oplevet, at yoga har en gavnlig effekt på kroppen og sindet. I denne yogatime skal vi udforske denne effekt nærmere – vi skal se på de enkelte stillingers effekt, og hvordan vi kan påvirke specifikke områder, f.eks. de forskellige organer, med yoga.
I min udgave af terapeutisk yoga kombinerer jeg de klassiske hatha-yogastillinger med elementer fra traditionel kinesisk medicin, f.eks. læren om de fem elementer. I vil komme til at opleve de yogastillinger, I allerede kender, i en ny sammenhæng – vi skal se, hvordan vi kan bruge yogastillinger til at påvirke kroppens meridianer. Meridianerne er forbundet forskellige organer, og vi kan derfor bruge yogastillingerne til at påvirke specifikke organer.
Timen begynder med en kort introduktion til terapeutisk yoga, derefter skal vi prøve et yogaprogram for elementet vand, som er forbundet med nyrerne og blæren, tilslut vil der være tid at finde ro og mærke effekten af stillingerne.

Niveau/level: Alle kan være med / open for all levels
Sprog/language: Dansk, men engelsk på forspørgsel / Danish, but English on demand

Om Kristian
I 2003 prøvede jeg min første yogatime, og siden da har yoga været en fast del af mit liv. I 2015 besluttede jeg, at yoga skulle være en større del af mit liv, og jeg tog en hatha/vinyasa-yogalæreruddannelse ved Hari-Om-yogaskolen. Siden da er jeg også uddannet som yin-yoga-lærer, og jeg har taget en uddannelse i terapeutisk yoga med Tina Nance Yoga Therapy i 2017.
Både når jeg laver yoga og som yogalærer, er jeg meget nysgerrig, og jeg elsker at gå på opdagelse i yogaens mangfoldige verden – jeg læser masser af bøger om yoga, og jeg er vild med at prøve forskellige slags yoga. Mit møde med terapeutisk yoga var helt tilfældigt; jeg var på ferie på Bali og prøvede forskellige slags yoga – en af dem var terapeutisk yoga med Tina Nance – efter timen kunne jeg mærke min krop på en helt ny måde, og jeg tænkte bare ”det skal jeg vide noget mere om” – og så endte jeg med at tage en uddannelse i terapeutisk yoga.
Til daglig underviser jeg – jeg er yogalærer forskellige steder i Aarhus, og jeg er ekstern lektor på Aarhus universitet.

Yoga Collective, nadia lunn, yoga days aarhus, yin yoga, yoga festival

Nadia Lunn
Underviser søndag d.8 april kl. 9.00-10.15 i OM Room


Yin Yang ´Godmorgen Yoga Days´ med Nadia Lunn


Nadia underviser den perfekte morgenklasse til dig, der har lavet masser af yoga til lørdagens Yoga Days, eller til dig der nyder en langsom start på din søndag.

Vi begynder med at strække kroppen igennem med nogle milde yin stillinger. Det hjælper med at løsne op og vække kroppe. Der er tid til at tune ind på, hvad din krop har brug for og tilpasse stillingerne. Når kroppen er strakt igennem og næret, lader vi energien vokse ind i en langsom slow flow hatha sekvens.

Niveau/level: Alle kan være med / open for all levels
Sprog/language: Dansk, men engelsk på forspørgsel / Danish, but English on demand


Om Nadia
Det handler altid om elevernes egenoplevelse, når Nadia underviser, for hun tror på, at opmærksomhed på kroppen og oplevelsen af stillingerne gør os klogere på egen krop. Når du kan mærke om en yogastilling fungerer for dig, så bliver det måske også lettere at mærke, om oplevelser i hverdagen fungerer for dig. Yoga med Nadia handler om at nære dig selv om din krop.

Nadia har været med til at arrangere Yoga Days lige fra begyndelsen for 6 år siden. Hun er også medejer af Yoga Collective. Nadia er uddannet i hatha flow, blid yoga og restorative yoga, og har undervist i snart 10 år. I Yoga Collective underviser Nadia både yin yoga, hatha flow og blid yoga, foruden at være medunderviser på Yoga Collectives yogalæreruddannelser. Nadia kan også opleves på YogaVivo, hvor du kan finde yin yoga videoer, du kan følge hjemme fra stuen.Maria l jensen, yoga days aarhus, yoga festival

Maria Lauridsen JensenUnderviser lørdag d.7. april kl. 9.30-10.45 i Lotus Lounge

Parvati Flow
Vinyasa-praksis inspireret af udvalgte fortællinger om Parvati, gudinden for yoga.
Parvati er guidet af sit hjerte, og hendes viljestyrke kan overkomme alle umiddelbare hindringer.
Praksissen er for dig, der har interessere for fysiske yogaøvelser, mytologi og selvrefleksion.
Du kan tage myten som en god historie, et indblik i yogaens verden, eller som en indgangsvinkel til at reflektere over dit eget liv.
Tempoet er forholdsvis hurtigt og øvelserne er styrkeprægede, men alle er velkomne.

Niveau/level: Alle kan være med / open for all levels
Sprog/language: Dansk, men engelsk på forspørgsel / Danish, but English on demand
 
Om Maria:
Jeg er 200-timer certificeret yogainstruktør ved Yandara Yoga Institute i Mexico, 50-timer
certificeret i yin yoga ved Yoga Collective og i gang med Rasa Yoga Online Teacher
Training. Jeg underviser fast i Yoga Collective og har derudover firmayogahold. Jeg er
desuden antropolog med speciale i identitetskonstruktioner og Reiki II certificeret.
Læs mere eller besøg mig på Facebook
Janni, janni yoga, matrika, yoga days aarhus, yoga collective

Janni Ide DaugaardUnderviser lørdag kl. 10.30-11.15 i Ganeshas Corner og søndag kl. 15.00-16.15 i OM Room

Foredrag: Kontemplative Praksisser
lørdag kl 10.30-11.15 i Ganeshas Corner
Få et historisk perspektiv på hvad betegnelsen kontemplative praksisser dækker over, og få et bud på hvorfor/hvordan kontemplative praksisser, som yoga, meditation og mindfulness, kan være redskaber til at finde ro og balance i en moderne vestlig livsstil.

Niveau/level: Alle kan være med / open for all levels
Sprog/language: Dansk, men engelsk på forspørgsel / Danish, but English on demand

Workshop: Yoga & Kreativitet
søndag kl. 15.00-16.15 i OM Room
Denne workshop tager sit udgangspunkt i bevægelse, leg og kreativitet. Vi skruer ned for den rationelle tilgang til viden for en stund, og tilgår i stedet det “at vide” fra sanserne og fantasien. Du kan forvente både bevægelse, meditationsteknikker og fælles snak omkring oplevelsen af kreativitet.


Niveau/level: Alle kan være med / open for all levels
Sprog/language: Dansk, men engelsk på forspørgsel / Danish, but English on demand

Om Janni:
Personligt finder jeg min fascinationen for yoga, i et filosofisk og mytisk univers der synes at
blive større, jo mere jeg forsøger at nærme mig en sandhed. Nutidens forskellige tilgange til
yoga sammenligner jeg med forskellige briller, man kan tage på og se verden igennem.
Og dermed synes der ikke at være én sandhed, men mange sandheder.
Som underviser er min intention at skabe et trygt rum, der indbyder til at eksperimentere
i et felt mellem bevægelse, bevidsthedstræning og oplevelsesbaseret praksis. Min erfaring er, at denne type praksis ofte efterlader deltagerne med en større grad af selvindsigt, der kan hjælpe dem med at navigere i den verden der foregår udenfor yogamåtten.
Udover at undervise i yoga og meditationsteknikker, tilbyder jeg kurser og enesessioner for selvstændige og freelancere. Her blander jeg kontemplative og kreative praksisser, for at finde frem til en identitet, der bliver platform for virksomhedens samlede kommunikationsstrategi. Jeg er desuden medejer af Copenhagen Yoga Festival og så studerer jeg religionsvidenskab på Aarhus Universitet.
Elina Ochua, yoga days aarhus, yoga collective

Elina OchoaUnderviser lørdag d.8. april kl. 13.15-14.15 i Ganeshas Corner

Chakra Frequency Alignment
Denne workshop er et lille og kraftfuld lyn alignment af dine chakra, hvor du kommer til at føle den
kraft og effekt de har på din trivsel.
Chakra er energicentre i og omkring vores krop, der har stor indvirkning på vores velvære. Til
denne workshop bruger vi lyd, form og frekvens til at frigøre kroppen for stagnerende energi, så
dine chakra kan vibrere til de universelle frekvenser. Du får konkrete værktøjer med dig hjem, så du selv kan aligne dine chakra i fremtiden.


Niveau/level: Alle kan være med / open for all levels
Sprog/language: Dansk, men engelsk på forspørgsel / Danish, but English on demand

Om Elina:
Elinas mangfoldige baggrund, fintfølende væsen, nysgerrige og nørdet hjerne, har ledt hende, til det sted hun er i dag. Hun er både yogainstruktør, energy-worker, grafiker og designer og kombinerer alt dette i sit virke: energy work through design. 
Elina bruger sin fintfølende sansning af energi til at hjælpe dig med at frigøre dig for de energier,
som er stagnerende og tilbageholdende for dig. Hun bruger energien til healing, og guider dig i din proces gennem de programmer hun tilbyder. Elinas design og produkter er alle skabt med formålet om, at dets iboende kraft kan frigøre dig fra det, som ikke tjener dig mere.
”I mit virke omfavner jeg alt hvad jeg besidder, for det er dér, at min unikke power findes”
Læs mere om Elina
Ilse Gaardahl, iyengar yoga, yoga days aarhus, yoga festival aarhus, go for goa , city yoga

Ilse Kjær GaardahlUnderviser søndag d.8. april kl. 12.00-13.15 i OM Room

Iyengar Yoga for alle
Alle kan deltage i denne "smagsprøve" på Iyengaryoga. Vi bruger ofte hjælpemidler som klodser, bælter osv. til at hjælpe ved problematikker, stivhed eller i en læringsprocess. Denne workshop vil være uden disse hjælpemidler - helt basis med øvelser som alle kan deltage i, og have glæde af. I Iyengaryogaen er vi optaget af, at vi er i balance i krop og sind, og derfor bestræber jeg mig på at nå rundt, så alle får fornemmelsen af lige linjer og kontakt i krop og sind, det fokus som Iyengaryogaen giver.


Niveau/level: Alle kan være med / open for all levels
Sprog/language: Dansk, men engelsk på forspørgsel / Danish, but English on demand

Om Ilse:
Certificeret Iyengaryoga lærer 1996, Gruppe-og individuel psykoterapeut.
Ilse har undervist i yoga i over 20 år. Og udgav bogen YOGAMANUAL i december 2011.
Ilse har sit eget yogastudie i Stilling, og afholder YogaSalonner i Skanderborg, sommerkurser i Tversted samt Yoga-Ayurveda ferier i Goa hvert år i januar og februar. Se www.city-yoga.dk - www.yogamanual.dk - www.goforgoa.dk
Signe rasmussen, yoga days, bowspring

Signe RasmussenUnderviser lørdag d.8. april kl. 10.30-11.45 i OM Room

Bowspring
Genfind din naturlige power og lethed med bowspring metoden.

Vores holdning og bevægemønster har rod i det vi har set og er vokset op med, og de oplevelser og betingelser vi har haft igennem livet.

Med bowspring metoden genskaber vi en naturlig, stærk og fri krop og en fri bevægelighed.

Har du lyst til at lære din krop bedre at kende?

Med bowspring genlærer du dit oprindelige naturlige bevægemønster. Det er et bevægelsesmønster som giver dig hverdags-funktionalitet, ynde, lethed og styrke, højt op i alderen. Metoden bygger på viden om fascia og hvordan vi får fascia til at tone, støtte og samle kroppen.

Bowspring hjælper dig til at stå stærkt i os selv så du kan møde verden med oprejst pande og åbent hjerte.

Niveau/level: Alle kan være med / open for all levels
Sprog/language: Dansk, men engelsk på forspørgsel / Danish, but English on demand

Om Signe:
Intentionen med min undervisning er at hjælpe mine elever med at lande dybt i deres krop og krops-sind. Den grounding og landing i kroppen åbner for en større kropsbevidsthed og forbindelse til dit indre. Groundet og landet i kroppen, vil du tydeligt mærke hvad der virkeligt er godt for dig og hvad du virkeligt ønsker. Med bowspring træning lærer du at bevæge dig med naturlig lethed og værdighed. Det er et bevægemønster hvor du ikke slider på dine led, derimod er du støttet og holdt af harmonisk tonet muskel og bindevæv.

Jeg er uddannet yogalærer i 2012 ved Hamsa Yoga Studio ved Soham Johansen og Simon Krohn, og restorativ yogalærer i 2014 ved Ditte Bykærholm Nielsen og Soham Johansen, også ved Hamsa Yoga Studio.
Jeg har især lært igennem møder med Soham Johansen, Ditte Bykærholm Nielsen, Meghan Currie, John Friend, Desi Springer og Christy Punnet.
I øjeblikket er jeg igang med et personligt bowspring mentoring program med Christy Punnet fra Barbados.
Jeg er også bachelor i sygepleje og har i 8 år arbejdet med neurologi og neurokirurgi, i intensivt regi og i rehabilitering.

laura thomasen, yoga days, yoga festival aarhus, strala yoga

Laura ThomasenUnderviser søndag d.8. april kl. 16.45-18.00 i OM Room

Strala yoga

Strala-yoga er en dynamisk flow yogaform, der er skabt af den amerikanske yogi Tara Stiles. Når du står på din yogamåtte til en Strala-time, så er du hele tiden i bevægelse, og du vil blive guidet gennem velkendte yogastillinger, som du kender fra andre yogaformer som for eksempel Hatha og Ashtanga-yoga. Men i Strala-yoga lægges der stor vægt på ‘natural movement’ (naturlig bevægelse). Det vil sige, at du bevæger dig som lige præcis din krop har lyst til. Du vil derfor opleve en time, hvor der ikke bliver lagt stor vægt på hvordan stillingen ser ud, eller hvordan du skal bevæge dig, for der er ikke en rigtig eller forkert måde at være i en stilling i Strala. Til gengæld kræver det lidt mod at sætte kroppen lidt fri og lytte til, hvilke bevægelser den har brug for og naturligt bevæger sig i. Til Yoga Days kan du opleve en klassisk Strala-time, hvor vi begynder i et roligt tempo og arbejder stillingerne op i mindre flowserier, og vi afslutter naturligvis timen med afspænding.

Niveau/level: Alle kan være med / open for all levels
Sprog/language: Dansk, men engelsk på forspørgsel / Danish, but English on demand

Om Laura:
Jeg har dyrket yoga siden 2005 og forelskede mig i første omgang i Ashtanga og Hatha yoga. Jeg uddannede mig i Ashtanga yoga og yin-yoga, og jeg har undervist rundt omkring i Aarhus-området de sidste par år. Jeg opdagede lidt tilfældigt Strala-yoga og Tara Stiles for et par år siden gennem en app med yogaprogrammer og blev nysgerrig på, hvordan man kunne være i konstant bevægelse. Jeg har i vinter uddannet mig indenfor Strala og tager til Berlin i september for at fortsætte med yderligere teacher training. Både på og uden for yogamåtten er jeg en nørd - jeg fordyber mig både i alle mulige bøger om yoga og nørder med at udvikle nye måder at tilrettelægge min undervisning. Jeg er uddannet mag.art og ph.d. i litteraturhistorie og har mange års erfaring med undervisning på universitetet og i gymnasiet.

complete unity yoga, yoga days, aarhus, yogafestival, yoga collective

Will Fisher og Malene VedelUnderviser lørdag d.7. april kl. 9.00-1015 i OM Room


Classical Kundalini Yoga
Lørdag d.7.april kl 9.00-1015 i OM Room

What is life?
Why am I here?
Why will it come to an end?
What does the end mean?

Malene and Will teach yoga to delve into these questions that are still unknown spaces for modern day scientists. They have both found that the practice of kundalini is a great stepping board to find, maybe not answers, to these questions, but to explore them.

Are you ready to draw forth your deepest concerns, unanswered questions, packed away thoughts and experiences so that you can relax and be happier?

Niveau/level: Alle kan være med / open for all levels
Sprog/language: Engelsk / English

Will Fisher: How to balance the mind and body by utilising the wisdom of Yoga and Ayurveda?Underviser søndag d.8.april kl 15.30-16.45 i Lotus Lounge

Are you ready to live a happy and healthy life? Yes, happiness and wellness is something we have to pursue. Life is an adventure and throughout life, we have the opportunity to learn, explore, understand and work towards being the best version of yourself.

Yoga and Ayurveda are close siblings, full of wisdom, tools, techniques and practices on how to live, heal and be.

In this workshop, we will explore Ayurveda and the 3 body types (doshas) so that we can move smoothly throughout life with understanding on how different practices, experiences and routines affect us and our body type. This workshop includes a talk and practice.

Niveau/level: Alle kan være med / open for all levels
Sprog/language: Engelsk / English


Malene Vedel: Capture The Breath - Pranayama for ClarityUnderviser søndag d.8.april kl. 9.30-10.45 i Lotus Lounge

Do you know those days where you are so clumsy? Bumping into everything, dropping and spilling everything you touch? Or Those days where you feel you lost purpose and sense of life? Or the days that are dark outside as well as inside? The days where you lack energy or find yourself in a place you didn’t want to be in?

Can you recognise this, or maybe one of your friends? then grab their arm and come to this workshop. I will talk on yoga’s incredible ability make you smile if you press the right buttons. I will show you what I do on those days when the voice in my head points out all the negative in life. How you give these days the opportunity to be the best day.

We will move through simple yoga poses into a 15 minutes pranayama practice. A Pranayama routine that can be a way I for you to re-write and bring about change, small as well as big. This practice strengthens your willpower, stamina, courage and connection to yourself.

Niveau/level: Alle kan være med / open for all levels
Sprog/language: Engelsk / English


Bio Will Fisher

Will Fisher co-founder of Complete Unity Yoga is a compassionate yoga teacher with a professional attitude to his teachings and students. Through a variety of yoga workshops, retreats and yoga holidays he shares life-enriching techniques with the people of the world.

Having over 620 hours of Yoga Alliance certified yoga teacher training with his yoga master in India you will be sure to feel inspired by his humbleness, gratitude and joy.

During 2015 he lived at the foothills of the Himalayas teaching at an ashram in Rishikesh where he now hosts annual yoga lifestyle retreats with his partner Malene.


Bio Malene Vedel

Malene Vedel founder of Complete Unity Yoga is a compassionate yoga teacher with a professional attitude to her teachings and students. Through a variety of yoga workshops, retreats and yoga holidays she shares life-enriching techniques with the people of the world.

Having sat over 660 hours of Yoga Alliance certified yoga teacher training with her yoga master in India and an 800-hour yoga philosophy course with Georg Feuerstein you will be sure to feel inspired by her humbleness, gratitude and joy.

During 2015 she lived at the foothills of the Himalayas teaching at an ashram in Rishikesh where she now hosts annual yoga lifestyle retreats with her partner Will Fisher.

Will Fisher, complete unity yoga, yoga days aarhus, kundalini yoga, ayurveda, yoga festival, aarhus

Will FisherUnderviser søndag d.8. april kl 15.30-16.45 i Lotus Lounge

How to balance the mind and body by utilising the wisdom of Yoga and Ayurveda?
Are you ready to live a happy and healthy life? Yes, happiness and wellness is something we have to pursue. Life is an adventure and throughout life, we have the opportunity to learn, explore, understand and work towards being the best version of yourself.

Yoga and Ayurveda are close siblings, full of wisdom, tools, techniques and practices on how to live, heal and be.

In this workshop, we will explore Ayurveda and the 3 body types (doshas) so that we can move smoothly throughout life with understanding on how different practices, experiences and routines affect us and our body type. This workshop includes a talk and practice.

Niveau/level: Alle kan være med / open for all levels
Sprog/language: Engelsk / English

About Will:

Will Fisher co-founder of Complete Unity Yoga is a compassionate yoga teacher with a professional attitude to his teachings and students. Through a variety of yoga workshops, retreats and yoga holidays he shares life-enriching techniques with the people of the world.

Having over 620 hours of Yoga Alliance certified yoga teacher training with his yoga master in India you will be sure to feel inspired by his humbleness, gratitude and joy.

During 2015 he lived at the foothills of the Himalayas teaching at an ashram in Rishikesh where he now hosts annual yoga lifestyle retreats with his partner Malene.


Classical Kundalini Yoga

Classical Kundalini Yoga
Lørdag d.7. april kl 9.00-10.15 i OM Room

What is life?
Why am I here?
Why will it come to an end?
What does the end mean?

Malene and Will teach yoga to delve into these questions that are still unknown spaces for modern day scientists. They have both found that the practice of kundalini is a great stepping board to find, maybe not answers, to these questions, but to explore them.

Are you ready to draw forth your deepest concerns, unanswered questions, packed away thoughts and experiences so that you can relax and be happier?

Niveau/level: Alle kan være med / open for all levels
Sprog/language: Engelsk / English