Yoga for yogalærere: Mudra, Bandha, Pranayama, Chakra

- alt det, du ikke laver på en almindelig klasse

Jacob Aremark underviser fire klasser for yogalærere henover efteråret. På hver klasse dykker vi ned i de lidt mindre “tilgængelige” aspekter af yoga.

Klasserne er forbeholdt yogalærere (uddannede eller under uddannelse), som i udgangspunktet har en god forståelse for den “grovfysiske” side af yogapraksis - dvs. asanas og egen kropsfornemmelse.

På klasserne vil vi med forskellige udgangspunkter gå ind og arbejde med den subtile
sansning som mudras, bandhas og pranayama giver adgang til - rammesat af yogaens
klassiske “fysiologi” med chakra, prana/bindu og nadi som grundlag.

Læs mere

Martin Guldberg, mindfulness og yoga, yogaworkshop, mindfulness workshop. yoga aarhus, yoga collective

Mindfulness og Yoga


Mindfulness er ikke kun en stillesiddende træningsform. Selv om det ofte giver god mening at træne mindfulness stillesiddende, så er håbet og intentionen, at nærværet efterhånden også flyder med ud i hverdagens mange gøremål – kontakten til andre, arbejdslivet samt daglige handlinger som opvask, tandbørstning m.v. En sådan grounding af nærværet i hverdagen kan yderligere støttes af kombinationen af mindfulness og bevægelse – f.eks. ved at arbejde med sammenkædning af enkle kropsøvelser og mindfulness. Eksempler herpå er yoga med særligt fokus på mindfulness.

Læs mere

Fertilitetsfremmende yoga


I løbet af den 4 timers workshop lærer du om stressens indflydelse på vores fertilitet og hvordan, du reducerer stress i kroppen. Du lærer yogastillinger, der skaber blodgennemstrømning til din livmoder, dine æggestokke og æggeledere, samt de ligamenter, der holder det hele på plads. Vi laver øvelser, der skaber mobilitet omkring bækken, sacrum og hofter og omkring lændehvirvlerne, der har nerveforbindelser til de reproduktive organer. Vi løsner og strækker bindevæv og muskler, der måske er blevet spændte og rigide af en ikke så optimal holdning, og du skaber blodcirkulation til bækkenområdet. Alt sammen ting der fremmer kroppens naturlige fertilitet.
Vi laver nærende asana (stillinger) og yin-yogastræk, der fysisk forbereder kroppen på graviditet. Vi skal nyde meditative øvelser, der lærer dig at være til stede i nuet i stedet for hele tiden (måske) at tænke i graviditetstests, behandlinger, veninders graviditeter, scanninger og tegn på, om det nu lykkes denne gang.

Læs mere