Chakra, chakra systemet, workshop, yogaworkshop, yoga collective

Chakrasystemet

- helt konkret og uden mystik

OBS: Arrangementet onsdag d.27.3.2019 er fuldt booket men kan også opleves onsdag d.10.4.2019. Dette foredrag vil være en gentagelse af foredraget den 27.3.2019

I hjertet af yogaen - lidt gemt væk - ligger hele læren om chakrasystemet. For mange er det mystisk & uhåndgribeligt, og noget man måske tænker, man skal tro på snarere end forstå og erfare. Men sådan behøver et ikke at være: Forståelsen af chakrasystemet er grundlæggende en lang rejse ind i kroppen - og som enhver rejse kan også denne rejse gøres betydeligt nemmere, hvis man har et ordentligt kort med; en konkret og praktisk tilgang til, hvad chakra’er overhovedet er for noget.

Læren om chakrasystemet er opstået i en tid meget forskellig fra vor egen. Og vi kan ofte misforstå den ved at forsøge at passe det ind i fx en moderne, naturvidenskabelig ramme for kropsforståelse. I løbet af aftnen her vil vi i stedet åbne op for en meget mere intuitiv og oplevelses-orienteret tilgang til kroppen og den vej rundt forhåbentlig gøre chakrasystemet til noget tilgængeligt og nærmest indlysende brugbart i ens eget helt almindelig og u-mystiske liv.
Konkret vil vi tage udgangspunkt i praktiske øvelser – hentet fra yogaen – omkring den indre kropsfornemmelse. Vi vil teoretisk gå chakra systemet igennem og se på, hvad de enkelte chakra’er repræsenterer og hvordan vi får adgang til dem.
Og vi vil komme til at filosofere over de dybere spørgsmål i tilværelsen som fx: Hvordan ved vi, at noget findes? Hvor sidder vores følelser og tanker? Kan chakra’er være virkelige, hvis de ikke kan bevises?

Om Jacob Aremark
Jacob er forfatter til bogen “Kroppens indre landskaber”.
Han er cand. mag, i filosofi fra Aarhus Universitet med speciale i kropsbevidsthed. Han er yogalærer (bl.a. her i YogaCollective) med over tusind timers egenuddannelse og flere tusinde klasser bag sig. Desuden har han sort bælte i Aikido og en ManuVision kropsterapeut- & træneruddannelse.
Jacob laver uddannelse, kurser & workshops med fokus på kroppens ressourcer og potentiale, og han arbejder med klienter i individuelle udviklingsforløb.
Se mere på www.Aremark.dk

Praktiske oplysninger


Fordraget er åbent for alle.

Da det er et foredrag og ikke en workshop med asana, er det planen at deltagerne er siddende på korkklodser, pøller eller lignende. Hvis du har din egen meditationspude eller stol, kan det være en fordel at medbringe den. Medbring også egen yogamåtte, hvis du ønsker den til underlag.

Dato
Onsdag d.10.04 kl 19.00-21.30

Pris
300 kr

Booking

Du melder dig til foredraget ved at gennemføre bookingen. Bookingen er bindende og kan ikke refunderes.

Book