Yogalæreruddannelse

200 timers hatha yogalæreruddannelse


Går du med drømmen om at blive yogalærer eller har du bare en lyst til at fordybe dig i din egen yogapraksis?

I Yoga Collective har vi skabt en yogalærer uddannelse, der tager dig på en oplevelsesrejse i yogaens verden. Den løber over 10 måneder, så du har mulighed for fordybelse og integration. Hovedtemaet er hatha flow, men undervejs vil du også møde forskellige andre stilarter. Yoga er som et mange-grenet træ, og vi vil vise dig nogle af de grene, som vi selv arbejder med og er inspireret af. Denne opdagelsesrejse handler ikke kun om at lære at forstå og formidle yoga. Den handler også om din egen praksis, om at forstå din egen krop og måske endda lære dig selv lidt bedre at kende.

Vores hovedmål er, at du efter endt uddannelse har et indgående kendskab til yoga asana. At du kan sekvensere yogastillinger, og at du kan videregive disse på en sikker og respektfuld måde overfor dine fremtidige elever under temaerne blid yoga og hatha flow.

Som elev på yogauddannelsen skal du forvente, at det i høj grad er et arbejde med dig selv. Det er derfor vigtigt, at du afsætter tid til at indgå i og opleve den proces det er at fordybe sig i sin yogapraksis. Det kræver nysgerrighed og åbenhed at blive en god yogalærer.


De emner, vi studerer på yogauddannelsen, inkluderer:

Yogapraksis: Uddannelsen har et stort fokus på egen yogapraksis. Vi tror på, at du skal være fortrolig med din egen krop for at videreformidle til andre.
Kroppens anatomi, herunder forskelligheder i kroppe
Yogaens historie og filosofi
Flow yoga og blid yoga (fra den aktive til den blide yogaklasse)
Åndedrættet og meditation
Den energetiske krop (bl.a. chakra systemet)
Asana lab: vi går sammen i dybden med yogastillinger, både hvordan de opleves i ens egen krop, og hvordan man guider andre ind i stillingerne.
Sekvensering: hvordan planlægger man en yogaklasse og tematiserer
Rollen som Yogalærer

Hovedlærere

Nadia Lunn


Når Nadia underviser i yoga, er det med fokus på hvilken funktion yogaen skal udfylde og ikke om kroppen kan indtage den korrekte form. Langsomhed og tid til at sanse er ofte en stor del af yogaen, når Nadia underviser, og det er gennem langsomheden, at yogaen bliver en modvægt til en ofte travl hverdag.

Det er den sansende og undersøgende tilgang til yoga, som Nadia brænder for at undervise i, og det gælder både når hun underviser vinyasa, hatha, blid yoga og yin yoga. Hendes egen rejse startede med Ashtanga yoga, men med tiden har jagten på den fysiske udfordring og mestring af asanas måtte vige pladsen for en tilgang til yoga, der handler om at lytte til kroppens sprog. Hvis du lytter efter kan du nemlig høre, om kroppen siger ja tak eller nej tak til noget. Hvis du kan høre det på din yogamåtte, kan du måske også blive bedre til at høre det i din hverdag. Det er det, yoga handler om for Nadia.

Nadia har de sidste 5 år været dedikeret til at drive og udvikle Yoga Collective, og sammen med Maia har hun skabt en yogaoase, hvor eleverne mærker og lytter til deres krop, og tager en pause fra hverdagen. Udover den almindelige undervisning tilbyder Yoga Collective uddannelser og efteruddannelser til yogalærere. Inden yogalærer-gerningen blev et fuldtids-eventyr blev Nadia desuden uddannet i kommunikation og journalistik.


Maia Jensen

Maia er en erfaren underviser både i hatha yoga, blid yoga og yin yoga.

Det er den kropslige oplevelse, der er i fokus i Maias undervisning. Hvordan vi kan få kontakt til vores krop og dermed os selv gennem bevægelse. Vi skal nyde at bevæge vores krop i hatha yoga, og derfor har Maia fokus på flow og transitioner, og hvordan vi kan kombinere det aktive og stærke med det bløde. Fundamentet og relationen til jorden og tyngdekraften er også central i Maias undervisning, fordi jordforbindelse er væsentlig for, at vi kan mærke os selv og øge vores kropsbevidstheden og fortrolighed med kroppen.

Maia er lidt af en anatominørd, og hun synes, at kroppen er forunderlig, magisk og kompleks. Derfor arbejder Maia med, hvordan vi kan opleve kroppen fra forskellige kropslige perspektiver gennem yoga – f.eks. hvordan det føles at bevæge sig fra sine knogler og opleve kroppens indre arkitektur i yoga.

Maia er også uddannet Somatic Exercise Coach, og inddrager ofte elementer herfra i sin hatha yoga. I somatics arbejder man med kroppens bevægelighed på en bevidst og struktureret måde, så vi kan slippe spændinger, blive mere bevidste om, hvad vores krop fortæller os, og få mere velvære og bevægelighed i kroppen.

Gæstelærere

Birgitte Gorm Hansen


Birgitte er kendt for sin høje kvalitet i undervisningen og sin dybe dedikation til undersøgende, sansende og meditativ yoga. Som yogalærer vægter hun nærvær og intimitet med det liv du lever lige nu og den krop, du har i dag . Hun er en top professionel og respekteret underviser og er kendt for sin særlige evne til at tale direkte til din indre sanseoplevelse.

Frem til 2015 fungerede Birgitte som international seniorlærer i Dynamic Yoga og arbejdede en stor del af tiden med uddannelse og workshops i udlandet. I dag bor hun i København med sin familie og arbejder uafhængigt af nogen yogaskole.

Ved siden af yogaen er Birgitte uddannet cand. psych. fra Københavns Universitet og Ph.D. fra CBS og har taget grunduddanelsen som Big Mind facilitator hos sin zenlærer Genpo Roshi.

På uddannelsen underviser Birgitte dig i de psykologiske og etiske aspekter af rollen som yogalærer. Birgitte underviser også i Open Flow, hvor du inviteres ind i mere spontane flows der udforsker kroppens evne til at følge sin egen organiske bevægelse.

Du kan læse mere om Birgitte på dynamicyoga.dk


Janni Daugaard


Jannis tilgang til yoga findes i den del af yogafilosofien, hun omtaler som “den lille tradition”. En tilgang hvor evnen til at kunne være midt i hverdagens små og store dramaer er yoga. Samtidig omtaler Janni de mange forskellige tilgange til yoga, som forskellige briller man kan tage på, og se verden igennem. I hendes optik findes der ikke én sandhed, men mange sandheder.

Hendes intention som facilitator og underviser er at skabe et trygt rum, hvor yogaen bliver en væren med og accept af det autentiske i øjeblikket. Hvor der potentielt kan opstå indsigter, uden at disse indsigter bliver et mål i sig selv.

På Yoga Collectives uddannelse kommer Janni til at undervise omvendte stillinger og armbalancer, samt give en introduktion til yoga mytologi og inspiration til hvordan du som underviser kan bruge de gamle myter både i din egen praksis og i din undervisning.

Udover at undervise på Yoga Collectives uddannelse arbejder Janni som mentor for både private og selvstændige, der gennem kontemplative praksisser ønsker at finde hjem til deres essentielle kerne. Hun er medejer af Copenhagen Yoga Festival og er desuden i gang med et studie i religionsvidenskab på Aarhus Universitet.

Du kan læse mere om Janni på matrika.dkyogalæreruddannelse, teacher training, yoga collective yogalæreruddannelse
Praktiske oplysninger

For at du kan deltage på Yoga Collectives yogalæreruddannelse skal du
- have min 6 måneders yogapraksis
- være åben for at møde forskellige typer af yoga
- have lyst til at fordybe dig i yoga
- kunne deltage i alle undervisningstimer


Uddannelsen foregår i følgende weekender
Modul 1:
Fredag d. 4. maj - søndag d. 6. maj

Modul 2:
Fredag d. 8. juni - søndag d. 10. juni

Modul 3:
fredag d. 3. august - søndag d. 5. august

Modul 4:
fredag d. 31. august - søndag d. 2. september

Modul 5:
fredag d. 5. oktober - søndag d. 7. oktober

Modul 6:
fredag d. 2. november - søndag d. 4. november

Modul 7:
fredag d. 30. november - søndag d. 2. december

Modul 8:
fredag d. 11. januar - søndag d. 13. januar

Modul 9:
fredag d. 1. februar - søndag d. 3. februar

Modul 10:
fredag d. 1. marts- søndag d. 3. marts

Tider alle moduler:
Fredag: 17.00 - 21.00
Lørdag: 9.30 - 18.00
Søndag: 9.30 - 17.30


Eksamen:
lørdag d. 30. og søndag d. 31. marts (du skal kun deltage én af dagene)
yogalæreruddannelse, hathayogalæreruddannelse, yoga teacher training, yoga teacher training aarhus,

Pris og betalingsbetingelser


Pris 26.500 kr (23.500 kr hvis den fulde betaling falder inden 1. april).

inkl i pris er:
200 timers yogalæreruddannelse (10 moduler + eksamen)
Manual
Eksamen
Certifikat
15 klip til Yoga Collective

Depositum:
5000 kr. sikrer din plads. Depositum betales efter optagelse og refunderes ikke.

Resterende beløb:
21.500 kr betales over max 5 rater. Ratebetaling aftales individuelt.
Har du mulighed for at betale det fulde beløb senest d. 1. april, får du en rabat på 3000 kr, og skal kun betale 23.500 kr for uddannelsen.


Afmelding:

Ved afmelding inden start refunderes 60 % af betalt beløb ( minus depositum)

Ansøgningskema

For at blive optage på uddannelsen skal du udfylde et ansøgningsskema. Når du bliver optaget modtager du information om betalingsaftaler. Bliver du ikke optaget får du også besked.
Når depositum eller den fulde betaling er modtaget er din plads sikret. Regler for afmelding er altid gældende.

Gå til ansøgningsskema