yin yoga, yin yoga lærer, yin yoga uddannelse, yinyogalæreruddannelse, yin yoga teacher training, somatic yin yoga, yogalæreuddannelse, yin yoga aarhus

50 timers Yin Yoga uddannelse for yogalærere


In to Yin er for dig, der lyst til at gå på opdagelse i yin yogaens sanselige, blide og beroligende verden sammen med os, og som vil lære at videregive oplevelsen til andre. In to Yin handler nemlig både om din egen yin praksis, hvor du oplever en somatisk tilgang til yin yoga på egen krop, og om hvordan du kan videregive den samme tilgang med dit eget personlige præg, når du selv underviser.

Yin yogaen er et stille univers, der inviterer til at give sig selv en pause og et frirum i en travl verden. Når du finder dig til rette i en yin stilling og lader opmærksomheden være i kroppen og nænsomt giver kroppen lov til at give slip, så vil nervesystemet taknemmeligt tage imod, og stress og spændinger sive væk.

Vi har fokus på at bevægeliggøre bindevævet og berolige nervesystemet både gennem yinstillinger, pauser og bevægelser. Det gør, at vi favner bredere i arbejdet med at afspænde krop og sind og vedligeholde eller forbedre kroppens bevægelighed.

Vi lægger stor vægt på, at yin stillingerne kan tilpasses til den enkelte elev, men yin stillingerne er ikke alene om at skabe en yin klasse. For os er det mødet mellem yinstillinger, små sansepauser og langsomme bevægelser, der tilsammen udgør yin yogaens magiske univers. Det bliver til en form for dans og dialog med dig selv og din krop, hvor du bliver bedre og bedre til at forstå kroppens sprog. Kroppen taler ikke med ord, men med sanseoplevelser, som vi kan lære at afkode. I yin yogaen har vi tiden til at mærke de helt subtile sansninger, og jo mere vi undersøger dem, jo bedre bliver vi til at forstå dem.

På uddannelsen vil du lære om:
Teori og praksis:

- Retningslinjer for en sanselig og somatisk yin yoga praksis
- Yin yogaens sansefornemmelser
- Hvordan tilpasser jeg yin stillinger til forskellige kroppe: Yin stillingernes fokusområder, modifikationer og brugen af hjælpemidler
- Sansepauser (rebound) og langsomme bevægelser mellem stillinger
- Yin yoga for overkroppen
- At undervise og sekvensere yin yoga
- Hvordan underviser man yin/yang yoga
- Yin pranayama

Yin Yoga anatomi og fysiologi:
- Knogler og variationer i skelettet
- Skeletmuskulaturens opbygning
- Bindevæv (fascia)
- Nervesystemet
- Åndedrættet

(Bemærk at teori om meridianbaner ikke er inkluderet i uddannelsen)

På uddannelsen lærer du kroppen at kende ud fra forskellige perspektiver. Læringen er både praksis- og dialogbaseret og tager udgangspunkt i dine egne og andres kropslige erfaringer og oplevelser. Vi praktiserer yin yoga hver dag, og erfaringerne herfra sammenholdes med undervisning i kroppens anatomi og tilsammen giver det et billede af, hvordan yin yoga undervises til og opleves i forskellige kroppe. Du lærer, hvordan stillinger modificeres og tilpasses, og hvordan du bruger det i din egen praksis og i undervisning. Netop kroppes forskellighed er en af grundpillerne i yin yoga og får derfor særlig opmærksomhed på uddannelsen.

Har du spørgsmål, så skriv til Nadia eller Maia:
nadia@yogacollective.dk
maia@yogacollective.dkin to yin, yin yoga uddannelse, yogalæreuddannelse, yinyogalære uddannelse

Datoer og tidspunkter:


Uddannelsen består af 3 moduler af 2 dage samt en opsamlingsdag. Du får udleveret en manual.

Tidspunkter alle dage på moduler: 9.00-16.00

Modul 1: fredag d. 28. - lørdag d. 29. februar 2020

Modul 2: fredag d. 27. - lørdag d. 28. marts 2020

Modul 3: fredag 17. - lørdag 18. april 2020

Opsamlingsdag: Fredag d. 8. maj kl. 10 - 14 (St. Bededag)

Der skal desuden påregnes tid til hjemmearbejde og hjemmepraksis i de mellemliggende uger.

Pris: 6000 kr.

Optagelseskrav og ansøgningsskema

For at kunne optages på uddannelsen, skal du være uddannet yogalærer (min. 100 timer) eller have tilsvarende kropslig uddannelse. Hvis du er i gang med en yogalæreruddannelse, så skriv til info@yogacollective.dk for at finde ud af, om du er kvalificeret.

Det forventes, at du allerede har en yin yoga praksis, så du er fortrolig med en del af yin yogaens stillinger.

Ansøgningsskema

Vi læser løbende ansøgninger, og sender betalingsoplysninger, når vi har behandlet ansøgningen. Din plads er endeligt sikret, når uddannelsen er betalt. Betaling for uddannelsen er bindende og refunderes ikke.

Maia og Nadia, Nadia lunn, maiayoga, yin yoga, yoga yoga uddannelse, yin yoga yoga collective, yin yoga aarhus, yin yoga teacher training

Om Nadia og Maia - underviserne på In to Yin - Yin Yoga Grunduddannelse


Sammen driver Nadia og Maia yogastudiet Yoga Collective. De har begge dedikeret deres praksis og undervisning til en eksperimenterende og undersøgende tilgang til yoga. I deres undervisning er der altid plads til nærvær og undersøgelse og til, at den enkelte elev tilpasser praksis ud fra egne vilkår.
Maia og Nadia har begge assisteret Joe Barnett ved alle Yin Yoga uddannelser, han har afholdt i Danmark.
Maia er blandt andet uddannet fra Hamsa Yoga og i Embodied Flow ved Tara Judelle og Scott Lyons og har deltaget på yin yoga uddannelser hos Sattva Yoga og Joe Barnett. Maia er tillige massør og er uddannet Somatic Exercise Coach ved Lisa Petersen.
Nadia er uddannet ved Sattva Yoga, Integrated Yin Yoga og Joe Barnett. Både Maia og Nadia er uddannet Restorative Yogalærere ved Ateeka/Yoga Somatics Institute.